Katarina Pirš
Sem študentka magistrskega študija psihologije v Ljubljani in koordinatorka v društvu Vez-je. V prostem času sem velika geekica in se navdušujem predvsem nad znanstveno fantastiko. Pri hrani mi je pomembno, da so sestavine sveže in zdrave, zato imam najraje domačo kuho. Na krožniku imam najraje veliko zelenjave (bučke!) in sira (topljenega), mesa pojem namreč dosti malo. Skoraj vsako nedeljo za prijatelje in domače spečem nekaj sladkega, najbolj pa sem se specializirala v mafinih in kapkejkih. Vem, da nisem čisto normalna, ker mi čokolada ni najbolj pri srcu, raje imam limonine sladice.
Twitter: @allina_
Instagram: allina_ |
Eva Ferme
Sem študentka na magistrskem študiju rusistike in sociologije kulture v Ljubljani. V prostem času rada gledam serije in na veliko kofetkam. Nad peko sladic sem se navdušila, ko sem si pred nekaj leti kupila pekač za mafine, spekla prvo rundo in ugotovila, da so domači mafini nekaj najboljšega. Od takrat sem svoj opus razširila na razne kolače, slana peciva in predvsem torte. Rada preizkušam vedno nove recepte, zato se le redko zgodi, da isto stvar spečem dvakrat (izjema so določene »klasike«, ki so predobre, da bi jih jedel le enkrat). Najraje ustvarjam s čokolado, ampak se trudim dati priložnost tudi sadnim zadevam. Zadnje čase jem le zdrave sladice, zato večino svojih izdelkov sploh ne poskusim, če pa bi se pregrešila, bi se vsekakor s čokolado.
Twitter: @_Kirnja
Instagram: _Kirnja |