Feb
0

Ideje za slane prigrizke

Avtorica: Katarina Pirš

Načrtuješ fancy zabavo ali samo želiš impresionirati prijatelje? Si kot jaz čisto navdušen / navdušena nad hrano, ki je velika za en grižljaj? Ali pa samo iščeš nove ideje za pripravo hrane? Potem je tale objava ravno zate.

Za Silvestrovo sem k meni domov povabila precej prijateljev in se čisto navdušila nad finger food-om. Pripravila sem kar tri različne prigrizke in seveda še sladkarije. Spodnja slika prikazuje približno tretjino hrane, v kateri smo uživali. Manjka kralj večera, rostbif by Dejan. :)

Tile puhasti kupčki so mocarelice v testu z marmelado. Tako super so izpadle, da bom zanje objavila recept. V ozadju pa lahko vidiš kruhke z avokadom in lososom in porov narastek v obliki mini mafinov. Čisto zadaj pa so mafini – pizza pull-apart mafini, ki jih je pripravil Tilen po Evinem receptu, in moji čokoladni mafini z malinovo kremo (tudi po Evinem receptu :D).

Nad zgornjimi kruhki so bili gostje zelo navdušeni, tudi tisti, ki niso nujno za “zdrave” stvari. Priprava pa je zelo enostavna – na rezine francoske štruce namažeš avokadov namaz (avokado, sol, česen in limona) in nanj dodaš še majhen košček dimljenega lososa.

Za tale narastek sem upala, da bo izgledal lepše, je bil pa zato toliko bolj dober. Gre za mešanico jajc, kisle smetane in popečene zelenjave (por in koruza), za okus pa sem dodala še sir in pršut. Njami!

Kot teaser za recept, ki bo predvidoma objavljen naslednji teden, pa dodajam še slikico mocarelic. Ta sladko-slani prigrizek je bil pač special. :)

Uspešno načrtovanje zabave ti želim!

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.