Nov
0

Pečen kruh s sirom in česnovim maslom

Avtorica: Katarina Pirš

Redko jem kruh. Če pa ga, ga pripravim na poseben način. Tokrat sem pripravila “pull-apart bread” oziroma kruh, ki ga razrežeš na kvadratke, napolniš z dobrotami in popečeš v pečici.

Kruh sem najprej narezala po eni diagonali, nato pa še po drugi, pri čemer nisem zarezala čisto do konca, da se je štruca še držala skupaj. Moj kruh je bil preveč puhast, zato sem imela precej problemov z rezanjem – bolje bi bilo, če bi bil nekoliko bolj čvrst oz. zbit.

Pripravila sem mehko maslo, v katerega sem zamešala česen v prahu, sol in druge začimbe. Kruh sem z njim namazala po vseh odrezanih prostorčkih. Nato sem vanje nadevala salamo in nariban sir.

img_4886

Kruh sem najprej pekla na 180 stopinj 15 minut pokritega s folijo, nato pa še 5 minut odkritega, da se je zapekel. Postregla sem ga takoj in bil je ravno pravšnji za pet ljudi.

img_4887

Ker je bila štruca preveč mehka, se koščki niso najbolje trgali iz kruha. Tako smo se ga lotili kar z noži. Kljub tej težavici je bil zelo dober. :)