Dec
1

Pečena božična darila

Avtorica: Katarina Pirš

Že drugo leto zapored večina daril, ki jih oddam za praznike, pride iz kuhinje. Lansko leto sem podarjala domačo nutelo in vanilijine piškote, letos sem pa repertoar malo povečala in spremenila. V kozarčke sem pospravila granolo, nutello in mandlje s cimetom.

Kozarčki z nutello so vedno sprejeti z navdušenjem. :)

Kozarčki z nutello so vedno sprejeti z navdušenjem. :)

Nutello sem naredila po (vsaj) milijonkrat preizkušenemu Huferkinem receptu, in sicer jo naredim po drugem izmed njenih receptov. Močno priporočam za vse sladkosnede.

Nekateri kozarčki skrivajo več dobrot - nutello in mandlje.

Nekateri kozarčki skrivajo več dobrot – nutello in mandlje.

Mandlji so popečeni in obloženi s sladkorjem in cimetom. Med peko sem jih toliko pojedla, da jih je skoraj zmanjkalo za vsa darila. :P Da ne omenjam, kolikokrat sem morala mimoidoče po prstih.

Dve vrsti granole za vesele praznične zajtrke. :)

Dve vrsti granole za vesele praznične zajtrke. :)

Ženskemu spolu sem večinoma namenila dobro zajtrkovanje. Spekla sem dve vrsti granole po tem receptu. Prvo sem naredila z mandlji, lanenimi in bučnimi semeni ter rozinami, v drugo pa sem dodala ržene kosmiče, lešnike, sezam, bučna semena in brusnice.

Ker nasploh uživam v pripravi in zavijanju daril, sem se potrudila tudi z drugimi darili, na njihov izgled sem zelo ponosna. :)

IMG_2468

Boš tudi ti letos podarjal/a hrano? Naredi kakšno fotografijo in nama jo pošlji po Twitterju ali na cukermajster@gmail.com. Mogoče nama daš kakšno idejo za naslednje leto. :)

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.