Že drugo leto zapored večina daril, ki jih oddam za praznike, pride iz kuhinje. Lansko leto sem podarjala domačo nutelo in vanilijine piškote, letos sem pa repertoar malo povečala in spremenila. V kozarčke sem pospravila granolo, nutello in mandlje s cimetom.
Nutello sem naredila po (vsaj) milijonkrat preizkušenemu Huferkinem receptu, in sicer jo naredim po drugem izmed njenih receptov. Močno priporočam za vse sladkosnede.
Mandlji so popečeni in obloženi s sladkorjem in cimetom. Med peko sem jih toliko pojedla, da jih je skoraj zmanjkalo za vsa darila. :P Da ne omenjam, kolikokrat sem morala mimoidoče po prstih.
Ženskemu spolu sem večinoma namenila dobro zajtrkovanje. Spekla sem dve vrsti granole po tem receptu. Prvo sem naredila z mandlji, lanenimi in bučnimi semeni ter rozinami, v drugo pa sem dodala ržene kosmiče, lešnike, sezam, bučna semena in brusnice.
Ker nasploh uživam v pripravi in zavijanju daril, sem se potrudila tudi z drugimi darili, na njihov izgled sem zelo ponosna. :)
Boš tudi ti letos podarjal/a hrano? Naredi kakšno fotografijo in nama jo pošlji po Twitterju ali na cukermajster@gmail.com. Mogoče nama daš kakšno idejo za naslednje leto. :)
Be the first to post a comment.