Ljubitelji arašidov in arašidovega masla – ta recept je za vas. :) Danes sem naredila arašidove kroglice z ovsenimi kosmiči in jih prelila s čokolado. Vse skupaj je narejeno in pripravljeno za pojest v pol ure – v to sem vštela tudi hlajenje. Možnih je tudi ogromno različic (tudi takšnih z nutello :P) za tiste, ki ne marajo arašidov. Recept je tako enostaven, da ga z lahkoto pripravijo tudi mali otroci. A sem omenila, da ne potrebuješ pečice in da umažeš le eno posodo in en krožnik? Zdaj sem te pa že prepričala, kajne? ;)
Priprava: 10 minut
Čas peke: / (čas hlajenja: 20 minut)
Količina: približno 17 kroglic
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. V posodi zmešaj ovsene kosmiče in laneno seme. Dodaj arašidovo maslo in vanilijevo aromo in zgneti. Masa bo verjetno nekoliko suha, zato dodaj približno 0,5 dcl tekočine (ovseni napitek, mleko oz. kar si si pač pripravil/a). Še enkrat zgneti.
2. V maso dodaj nasekljane arašide in polnozrnate kosmiče ter še enkrat premešaj.
3. Oblikuj kroglice poljubne velikosti.
4. V mikrovalovni pečici stopi temno čokolado. Ker čokolade ni veliko, jo lahko stopiš kar na krožniku. Jaz sem mikrovalovko nastavila na srednje visoko stopnjo in segrevala najprej eno minuto, nato sem čokolado premešala in potem segrevala še eno minuto. Če nimaš mikrovalovne pečice, lahko čokolado stopiš tudi nad vodno kopeljo.
5. Kroglice pomoči v čokolado. Razporedi jih na krožnik ali desko in postavi v hladilnik za kakšnih 15-20 minut, da se čokolada strdi. Če se jim ne moreš upreti, jih lahko poskusiš takoj, samo kakšen prtiček imej blizu, ker čokolada še ne bo strjena. ;)
Kroglice so zelo enostavne in dobre, hkrati pa tudi nasitne. Preostanek kroglic spravi v posodo, ki jo lahko neprodušno zapreš in hrani v hladilniku. Naslednji dan jih lahko imaš za malico in opazuješ nevoščljive poglede sodelavcev, ko jih boš veselo pospravil/a. :)
Be the first to post a comment.