Zadnič mi je fant poslal link do spletne strani, kjer so bile povezave do več čudovitih receptov ameriških palačink. V oko so mi skočile že takoj prve palačinke na seznamu, ki sem jih z manjšimi spremembami naredila danes za večerjo.
Priprava: 30 minut
Čas peke: 30 s na palačinko
Količina: za dve porciji
Težavnost: za povprečnega kuharja (2 od 4)
Za palačinke:
Za preliv:
1. V posodi zmešaš moko, pecilni prašek, sol, cimet in sladkor v prahu.
2. Dodaš še mleko, jajce in maslo. Vse skupaj dobro zmiksaš.
3. V majhni posodi za kuhanje na šibkem ognju stopiš preostalo maslo. Dodaš še filadelfijo in mešaš toliko časa, da nastane kremasta masa. Nato dodaš še sladkor v prahu in vanilijo. Zmes še malo pomešaš, da se sladkor raztopi ter jo odmakneš z ognja.
4. Ponev za palačinke ogreješ in na njej stopiš malo masla. Nato na sredino zliješ približno 50 ml mase za palačinke. Palačinko med peko opazuješ in jo obrneš, ko se na njej naredi nekaj mehurčkov. Če je takrat druga stran palačinke že pretemna, malo zmanjšaš temperaturo. Na drugi strani palačinko zelo na hitro popečeš, da dobi lepo barvo.
5. Tako spečeš vse palačinke in jih nalagaš na krožnike eno na drugo.
6. Na koncu palačinske preliješ s prelivom iz filadelfije in potreseš z malo cimeta. Postrežeš še tople.
Same palačinke niso nič posebnega, v tej objavi je zmagovalec preliv iz kremnega sira. Palačinke super popestri in da občutek, da je cela jed zelo prefinjena. :)
Vir recepta: Recipe Girl – Cinnamon Roll Pancakes
Be the first to post a comment.