Tele košarice sem naredila enkrat kar tako, mimogrede, ker sem morala porabiti vlečeno testo. Narejene so en-dva-tri in so super posladek po kosilu med tednom, ko se nam ponavadi ne da predolgo stati v kuhinji. :) Uporabiš lahko katero koli sadje pač imaš doma, pomembno je le, da je sočno. :)
Priprava: 15 minut
Čas peke: 20 minut
Količina: 12 košaric v pekaču za mafine
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Lista vlečenega testa položi enega na drugega in površino razreži na 12 enakih kvadratov. Vdolbine modela za mafine s čopičem premaži s stopljenim maslom. Vsak kvadrat vlečenega testa premaži s stopljenim maslom in po dva kvadrata polagaj (enega na drugega) v vdolbine pekača. Pri vlečenem testu pazi, da ga ne raztrgaš, saj se ti posledično lahko košarice primejo na pekač, ko bo skozi luknje pronical sladki sok sadja in marmelade.
2. Breskvi po želji olupi in ju nareži na majhne koščke. Vse skupaj stresi v kozico, zalij z malo vode (kakšen 0,5 dcl) in potresi s cimetom. Na ognju kuhaj toliko časa, da postanejo mehke – jaz sem jih kuhala kakšnih 5 minut.
3. V vsako vdolbino z vlečenim testom daj eno čajno žličko marmelade – po želji lahko daš več marmelade. Na marmelado nato porazdeli še kuhane koščke breskev. Z vlečenim testom nato “zapri košarico” (z njim pokrij nadev), a ne čisto do konca. Pekač postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 180 stopinj in peci približno 20 minut, da se testo zapeče.
4. Postrezi z žlico stepene sladke smetane.
Recept je zelo preprost, a vseeno dober za takrat, ko nimamo preveč časa. Če imamo res zrelo sadje, sploh ne potrebujemo sladkorja – tudi marmeladi se lahko izognemo, če pazimo na vnos sladkorja. Košarice so dobre tudi hladne, poleg smetane pa se jim odlično poda tudi sladoled. :)
Be the first to post a comment.