Jun
0

Cvetačni mafini

Avtorica: Eva Ferme

Ja, prav si prebral/a, tokratni utrinek je namenjen cvetačnim mafinom. Mogoče si že zasledil/a, da so cvetačni mafini zadnje čase kar popularni, saj sovpadajo z LCHF načinom prehranjevanja. Sama sem jih naredila, ker sem imela pol glave cvetače in preveč časa. ;)

Cvetačo sem naribala in “skuhala” v mikrovalovni pečici. Nato sem jo še ožela in se tako znebila odvečne tekočine v upanju, da bi se mafini zapekli. Dodala sem jajce, sir in različne začimbe. Vse skupaj sem vtisnila v silikonske modelčke za mafine, potresla z dodatnim sirom in spekla v pečici.

Rezultat me je zelo presenetil, saj so bili mafini izredno okusni. Sama cvetača itak nima preveč okusa in tako je prevladoval prijeten okus začimb in sira. Definitivno jih bom še spekla. :)

Mafini so se vsekakor zapekli. ;)

Si že naredil/a kdaj kakšne podobne mafine?

Še boljši so, če jih v kaj pomakaš. Jaz sem izbrala kečep, slajen s stevio.