Jun
0

Granola z ingverjem in orehi

Avtorica: Katarina Pirš

Če nekaj časa spremljaš tale blog, si morda že opazil moje navdušenje nad granolo – pečenimi ovsenimi kosmiči, ki jih jem skupaj z jogurtom in sadjem za zajtrk.

Da si zajtrke malo popestrim, vsake toliko spremenim recept in uporabim drugačne začimbe, oreščke in suho sadje. Originalno sem pripravljala granolo po temle receptu, ki vključuje cimet, tri vrste oreščkov in suhe brusnice. Daleč najbolj pa sem navdušena nad granolo s kakavom, kot sem jo predstavila v tej objavi. Granolo rada tudi podarim, na primer za božič. V tej objavi sem predstavila, kako jo pospravim v kozarec in okrasim.

Zadnjič pa sem poskusila z novim receptom in pripravila granolo z mletim ingverjem, dodala pa sem še malce cimeta in muškatnega oreščka. Vanjo sem vmešala narezane orehe in suhe češnje. Tudi ta kombinacija mi je bila zelo všeč.

Za zajtrk sem si jo pripravila s kivijem in navadnim jogurtom.