Maj
0

Veganski čokoladni mousse

Avtorica: Katarina Pirš

Že nekaj časa berem o aquafabi, vodi iz konzerve čičerike, ki naj bi bila super nadomestek beljaka. Vsak teden zavržem precej te vode, zato sem se danes odločila, da jo preizkusim.

Z aquafabo se baje naredi super meringue, uporabiš jo lahko namesto jajc v pecivu, jaz pa sem iz nje pripravila čokoladni mousse.

Vodo iz treh malih konzerv čičerike (125 ml) sem zmiksala – efekt je zelo podoben kot pri beljaku. Nato sem vanjo previdno vmešala sladkor v prahu (po okusu) in topljeno temno čokolado (100 g). Nastala je dokaj tekoča masa, ki se je po parih urah v hladilniku strdila v zelo rahel in okusen mousse.

Ob začetku eksperimentiranja nisem bila prepričana, ali mi bo sploh uspelo. Čeprav sem v končnem izdelku še vedno občutila malo prvotnega slanega okusa, je bil mousse odličen. Z aquafabo bom z veseljem še naprej preizkušala. Se javim ob naslednjem eksperimentu. :)