Jul
0

Hrustljava čičerika

Avtorica: Eva Ferme

Kadar gledam serijo ali film se mi velikokrat “zalušta” nekaj hrustljavega za grickati. Ker čips in ostalo slano pecivo niso najboljša izbira za zdravje, sem se odločila, da si pripravim bolj zdrav prigrizek. Tako sem odprla konzervo čičerike, odcedila vodo in čičeriko popivnala s papirnato brisačo. Dodala sem pol jušne žlice oljčnega olja, zeliščno sol in čili. Vse skupaj sem razporedila po pekaču (obloženim s peki papirjem) in pekla na 220 stopinj približno pol ure. Nastal je odličen hrustljav prigrizek.

Super pri čičeriki je, da ko jo spečeš, nima več nekega specifičnega okusa in občutiš predvsem začimbe. Začimbe pa lahko uporabiš katere koli, od soli in popra, do provansalskih začimb, česna, sladke paprike …

Kaj pa je tvoj najljubši zdrav prigrizek za pred televizijo? :)