Nov
1

Ledena kivijeva torta z nutello

Avtorica: Katarina Pirš

Prejšnji teden sem spet malo eksperimentirala. Ker sem se odločila peči na praznik in brez predpriprav, sem lahko uporabila samo sestavine, ki sem jih že imela v kuhinji. Jajca niso bila med njimi. :D Tako sem pripravila torto iz jogurta, nutelle in kivija s piškotno osnovo. In jo zmrznila. :P

IMG_6654

Piškote sem zaradi lenobe (nerada pomivam mikser) zmlela kar s pomočjo plastične vreče, kamor sem dala piškote, in džezve, s katero sem tolkla po piškotih v vrečki, da so se “zmleli”. Nato sem jih zmešala z nekaj topljenega masla in jih položila na dno pekača za torto.

IMG_3447

Kivije sem narezala na kolute in jih razporedila po piškotih.

IMG_3448

Nato sem zmiksala jogurt, kislo smetano in veliiiiko nutelle. Maso sem prelila po kivijih. S preostalimi kiviji sem torto okrasila. Ker mi je bilo jasno, da je zadeva pretekoča, sem jo za eno uro postavila v zmrzovalnik – ravno toliko, da je postala krema trdna, kiviji pa niso popolnoma zamrznili.

IMG_6654

Nato sem torto narezala in jo postregla. Kombinacija kivija in nutelle je bila super, smo pa mogli torto pojesti hitro, da se nam ni stopila na krožnikih. :D

IMG_6661

To je bila moja prva zmrznjena sladica. Tako mi je bila všeč, da bom enkrat (verjetno poleti) naredila proper ledeno torto in tudi objavila recept. :)

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.