Jan
0

Puding z jagodno kremo

Avtorica: Katarina Pirš

V tem utrinku predstavljam sladico, ki izgleda zelo fancy in je obenem čisto enostavna. Naredila sem namreč puding iz vrečke. :D

Najprej sem skuhala čokoladen puding in ga nadevala v kozarce, ki sem jih postrani postavila na pekač za mafine. Tako se je puding strdil postrani. Počakala sem, da se je strdil, in skuhala zmrznjene jagode in želatino. To mešanico sem zlila čez puding.

IMG_3742

Ko se je vse skupaj strdilo, sem kozarce postavila pokonci, skuhala vanilijev puding in ga nadevala do vrha kozarcev. Okrasila sem z naribano čokolado in srebrnimi okraski.

IMG_7025

Čisto enostavno, ane? Vsako kremo v kozarcu lahko pripraviš na tak način, če hočeš svoje goste še dodatno navdušiti.

2 komentarja

 • Mirjam 3. 10. 2016

  Pozdravljena, lahko vprasam kako se pripravi srednji nadev…maline in zelatina?

  • Katarina 7. 10. 2016

   Živjo. Jagode (sveže ali zmrznjene) se v posodi pokuha skupaj z nekaj žlicami sladkorja, da se sladkor stopi in jagode omehčajo in začnejo razpadati. Lahko jih tudi speštamo, če želimo imet bolj gladko zmes. Nato želatino v prahu zmešamo z mrzlo vodo in pustimo, da se čisto napije. Želatino vmešamo v vročo jagodno kremo (ki ne sme vreti), da se stopi. Nato lahko jagodni žele nalijemo v kozarčke in počakamo, da se zgosti. Tako, upam, da bo v pomoč. :)
   Katarina

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.