V tem utrinku predstavljam sladico, ki izgleda zelo fancy in je obenem čisto enostavna. Naredila sem namreč puding iz vrečke. :D
Najprej sem skuhala čokoladen puding in ga nadevala v kozarce, ki sem jih postrani postavila na pekač za mafine. Tako se je puding strdil postrani. Počakala sem, da se je strdil, in skuhala zmrznjene jagode in želatino. To mešanico sem zlila čez puding.
Ko se je vse skupaj strdilo, sem kozarce postavila pokonci, skuhala vanilijev puding in ga nadevala do vrha kozarcev. Okrasila sem z naribano čokolado in srebrnimi okraski.
Čisto enostavno, ane? Vsako kremo v kozarcu lahko pripraviš na tak način, če hočeš svoje goste še dodatno navdušiti.
Pozdravljena, lahko vprasam kako se pripravi srednji nadev…maline in zelatina?
Živjo. Jagode (sveže ali zmrznjene) se v posodi pokuha skupaj z nekaj žlicami sladkorja, da se sladkor stopi in jagode omehčajo in začnejo razpadati. Lahko jih tudi speštamo, če želimo imet bolj gladko zmes. Nato želatino v prahu zmešamo z mrzlo vodo in pustimo, da se čisto napije. Želatino vmešamo v vročo jagodno kremo (ki ne sme vreti), da se stopi. Nato lahko jagodni žele nalijemo v kozarčke in počakamo, da se zgosti. Tako, upam, da bo v pomoč. :)
Katarina