Apr
6

Prekmurska gibanica

Avtorica: Eva Ferme

Narediti prekmursko gibanico po originalnem receptu je cel projekt. Štirje različni nadevi, dva preliva, dve vrsti testa … Tega “projekta” sem se lotila za bratov rojstni dan (da, bratec je dobil en teden gibanico in drug teden torto). Priprava zahteva res veliiiko potrpljenja, predvsem s pripravo vlečenega testa, saj potrebuješ 9 listov le-tega in razvaljan mora biti tako na tanko, da se vidi skozenj. Pri pripravi nadevov pa sem ugotavljala, da bi mogoče mogla kupiti še kakšno posodo. ;) Nato sem imela probleme še s pekačem, v katerega sem gibanico zlagala, saj sem na polovici ugotovila, da je prenizek in sem mogla vse zelo potlačiti, da sem vanj spravila vse plasti.

IMG_5899

 

IMG_5893

Skratka, vse skupaj je trajalo 4 ure in na koncu sem bila res izmučena, ampak gibanica je bila pa za prste polizat. :) Res odlična in vredna truda.

IMG_5901

 

IMG_5902

Si že delal/a prekmursko gibanico po originalnem receptu?

2 komentarja

  • Natalija Ajster 2. 4. 2015

    U, čestitam. Tole je na mojem todo-ju že nekaj časa, pa najbrž še nekaj časa tudi bo :)

    • Eva Ferme 3. 4. 2015

      Hvala. :) Kar pogumno (in z veliko potrpljenja, hehe). :)

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.