Ameriške palačinke se mi zdijo super, a hitro postanejo pregoste, nekako zbite. Zadnjič pa mi je sodelavka posredovala super recept za rahle ameriške palačinke. Skrivna sestavina je kis. :)
Priprava: 15 minut
Čas peke: Približno 15 minut
Količina: 4 porcije (približno 7 palačink na porcijo)
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
Za palačinke:
Za preliv:
Za premaz:
1. V mleko vliješ kis in pustiš stati vsaj 5 minut. Mleko se bo skisalo in postalo bolj podobno razredčenemu jogurtu. To bo dalo palačinkam rahlost. :)
2. Skupaj zmešaš moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3. V posodo s skisanim mlekom dodaš jajci, maslo in vanilijev ekstrakt ter dobro zmiksaš.
4. K mokrim sestavinam dodaš suhe in zadevo premiksaš toliko, da ni več grudic.
5. Čokolado narežeš na majhne koščke in jo skupaj z brusnicami dodaš masi. Ti vse sestavini v maso vmešaš z metlico.
6. Ogreješ ponev ter na njen stopiš malo masla. Z žlico nanjo nadevaš maso za palačinke v majhnih kupčkih po žlico ali žlico in pol. Jaz na svojo veliko ponev spravim tri palačinke.
7. Palačinke pečeš, doker masa na vrhu ni več tekoča in je polna mehurčkov. Takrat palačinko obrneš in jo popečeš še na drugi strani. Cilj je dobiti zlato rjave majhne palačinke.
8. Iz pečenih palačink narediš mini stolpe na krožničkih, pri tem pa vsako palačinko razen zgornje premažeš z nutello.
9. V višji posodi pokuhaš jagode in sladkor, in sicer toliko, da se jagode razpustijo in sladkor stopi. Nato vsak stolp palačink preliješ z nastalim prelivom in serviraš, dokler so palačinke še tople.
Te palačinke so res najboljše ameriške palačinke, ki se jih kadar koli jedla ali naredila. So zelo rahle in okusne, kombinacija jagodičevja in čokolade pa je itak vedno hit. :)
Originalen recept (na povezavi spodaj) je čisto osnoven, vse dodatke sem dodala sama. Kar seveda pomeni, da je možnosti ogromno.
Vir osnovnega recepta: allrecipes
Be the first to post a comment.