Eno od daril, ki sem jih letos podarjala za božič, so bili pečeni mandlji, obdani s sladkorjem in cimetom. Nekateri prijatelji so dobili cel kozarec mandljev, druge sem kombinirala z nutello. Vsi so bili darila veseli. :) Jaz pa sem bila navdušena že zato, ker je recept tako enostaven. Pri velikih količinah pač ne gre komplicirati.
Priprava: 10 minut
Čas peke: 60 minut
Količina: za en pladenj
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Beljaku dodaš vanilijo in ga stepeš v sneg.
2. V drugi posodi zmešaš sladkor, cimet in sol.
3. Mandlje vržeš v sneg in dobro premešaš, da so vsi prekriti z njim.
4. Dodaš še mešanico sladkorja, soli in cimeta ter dobro pomešaš, da se prime na mandlje.
5. Mandlje streseš na nizek pekač, prekrit s peki papirjem, in jih razporediš, da so vsi v isti liniji (se dotikajo pekača).
6. Pečeš v pečici na 100 stopinjah 1 uro. Vsake 15 minut dobro premešaš.
Kar pride ven, so super hrustljavi pečeni sladko-slani cimetovi mandlji. Presenetljivo dobri. Mandlji so res super darila, fini pa so tudi kot prigrizek, ki ga lahko imaš na mizi namesto bombonov, piškotov …
Dosti sladkorja s cimetom se po peki ne prijema mandljev. Ker se mi je zdelo škoda vreči ga stran, sem pa pospravila v majhne posodice in ga bom porabila kot cimetom sladkor. Tudi sicer sladkor od mandljev kar pogosto odpada, zato jih premikaj previdno, da ne bodo postali goli. :D
Vir recepta: Super Healthy Kids Blog: Going nuts over nuts
Be the first to post a comment.