Mafine ponavadi pečem takrat, ko nimam veliko časa za peko – tako je bilo tudi danes. A vseeno sem si želela, da ne bi bili čisto običajni mafini, zato sem se odločila preizkusiti recept za hibrid med mafinom in browniejem. In kako je dobro uspel! Da o tem, kako so vsi mrmrali “omnomnom”, sploh ne govorim. :)
Priprava: približno 15 minut
Čas peke: 15 – 18 minut
Količina: 17 mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Nasekljaj orehe in belo čokolado na majhne koščke.
2. Stopi jedilno čokolado z maslom na parni kopeli.
3. Zmiksaj jajca s sladkorjem.
4. Dodaj mešanico čokolade in masla v mešanico jajc in sladkorja in premešaj.
5. Zmešaj moko, sol in pecilni prašek ter ju dodaj v maso.
6. Na koncu vmešaj še nasekljane orehe in belo čokolado.
7. V pekač za mafine daj papirnate modelčke in v njih vlij maso.
8. Pekač za mafine postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 190 stopinj.
9. Peci približno 15 minut, da se na vrhu naredi skorjica, sami mafini pa so še mehki spodaj.
10. Ko so mafini pečeni, jih pusti da se ohlajajo 10 minut.
11. Na vsak mafin daj kepico sladoleda in postrezi.
12. Uživaj v odlični kombinaciji prepleta okusov toplega brownie mafina in mrzlega sladoleda. :)
Ti mafini so res tako enostavni za pripravo, da skoraj ne moreš verjeti, da imajo tako dober okus. Sladoled jim res doda še piko na i in lepo zaokroži vse okuse, še posebej, ko so mafini še topli (ampak odlični so tudi hladni). Če nimaš veliko časa pa bi vseeno rad postregel očem privlačno (in brbončicam okusno) pecivo, je to pravi recept zate. :)
Vir osnovnega recepta: knjiga Joanne Farrow: 200 cupcakes.
Be the first to post a comment.