Jan
3

Brownie mafini

Avtorica: Eva Ferme

Mafine ponavadi pečem takrat, ko nimam veliko časa za peko – tako je bilo tudi danes. A vseeno sem si želela, da ne bi bili čisto običajni mafini, zato sem se odločila preizkusiti recept za hibrid med mafinom in browniejem. In kako je dobro uspel! Da o tem, kako so vsi mrmrali “omnomnom”, sploh ne govorim. :)

Priprava: približno 15 minut
Čas peke: 15 – 18 minut
Količina: 17 mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)

Sestavine:

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g orehov
  • 200 g jedilne čokolade
  • 150 g masla
  • ščepec soli
  • 3 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 125 g (bele) moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • sladoled za postrežbo (vanilija ali stracciatella)

Postopek:

1. Nasekljaj orehe in belo čokolado na majhne koščke.

IMG_5339

2. Stopi jedilno čokolado z maslom na parni kopeli.

IMG_5343

IMG_5344

3. Zmiksaj jajca s sladkorjem.

IMG_5347

4. Dodaj mešanico čokolade in masla v mešanico jajc in sladkorja in premešaj.

5. Zmešaj moko, sol in pecilni prašek ter ju dodaj v maso.

IMG_5345

IMG_5348

IMG_5349

6. Na koncu vmešaj še nasekljane orehe in belo čokolado.

IMG_5350

IMG_5352

7. V pekač za mafine daj papirnate modelčke in v njih vlij maso.

IMG_5353

8. Pekač za mafine postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 190 stopinj.

9. Peci približno 15 minut, da se na vrhu naredi skorjica, sami mafini pa so še mehki spodaj.

IMG_5361

10. Ko so mafini pečeni, jih pusti da se ohlajajo 10 minut.

11. Na vsak mafin daj kepico sladoleda in postrezi.

IMG_5370

12. Uživaj v odlični kombinaciji prepleta okusov toplega brownie mafina in mrzlega sladoleda. :)

Ti mafini so res tako enostavni za pripravo, da skoraj ne moreš verjeti, da imajo tako dober okus. Sladoled jim res doda še piko na i in lepo zaokroži vse okuse, še posebej, ko so mafini še topli (ampak odlični so tudi hladni). Če nimaš veliko časa pa bi vseeno rad postregel očem privlačno (in brbončicam okusno) pecivo, je to pravi recept zate. :)

IMG_5375

 

IMG_5389

Adaptacije recepta:

  • Uporabiš lahko tudi kakšno drugo moko namesto bele, ampak potem bodo mafini manj sladki.
  • Namesto bele čokolade lahko uporabiš tudi mlečno ali temno (ali pa tudi nobene).
  • Orehe lahko zamenjaš z mandeljni, lešniki, makadamijo ali katerimi koli drugimi oreščki.
  • Namesto vanilijevega ali stracciatella sladoleda lahko mafine postrežeš s stepeno sladko smetano, ali jih potreseš s sladkorjem.

IMG_5391

Vir osnovnega recepta: knjiga Joanne Farrow: 200 cupcakes.

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.