Jun
0

Špinačna pita s feto

Avtorica: Katarina Pirš

Tole pito sem prvič jedla v restavraciji Bazilika, ko sem jo kradla Janu s krožnika. Takoj me je navdušila. Ko sem na spletni strani Odprte kuhne videla, da so objavili recept pite iz Bazilike, sem jo imela v pečici že čez nekaj dni. Pita ima super krhko testo, ki sem ga že ponovno uporabila za mini limetine pite, ki sem jih objavila zadnjič. Dobro pa ni le testo. Špinača, feta in pinjole so super kombinacija. Zelo poletno osvežilna.

IMG_5905

Pita se najbolj prileže s solato, lahko pa jo poješ tudi čisto brez priloge. Z njo je sicer malo dela, še posebej s špinačo, ki jo je treba blanširati in ožemati, a se definitivno splača. Že razmišljam o ponovitvi ali pa o eksperimentiranju z novimi okusi v istem kalupu. :)

Recept najdeš na spletni strani Odprte kuhne. Dober tek!

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.