Jun
0

Nutellino jogurtova krema s češnjami

Avtorica: Katarina Pirš

Se tudi vam zgodi, da imate kar naenkrat v hladilniku ogromno jogurta in ne veste, kaj bi z njim? Ne? No, meni so to stalno dogaja. :D Iz tega razloga sem tokrat malo eksperimentirala in naredila prav fino kremo, ki jo je izjemno enostavno pripraviti.

Priprava: 10 minut + počivanje v hladilniku
Čas peke: /
Količina: 2 porciji
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)

Sestavine

  • 250 g jogurta
  • 2 zelo zvrhani žlici nutelle
  • 1 žlička vanilijinega ekstrakta
  • 2 žlici kakava v prahu
  • skodelica češenj

Postopek

1. V posodo vržeš jogurt, nutello, vanilijin ekstrakt in kakav.

2. Vse skupaj dobro zmiksaš.

3. Kremo preložiš v dva kozarca in jo postaviš v hladilnik za vsaj dve uri oziroma čim dlje. Krema je namreč na začetku zelo tekoča, v hladilniku pa se strdi na fino kremasto/pudingasto konsistenco.

4. Kozarca vzameš iz hladilnika in ju okrasiš s češnjami. Serviraš s skodelico češenj.

IMG_3104

Čisto enostavno, kajne? Pa tudi malo zdravo. :) Ampak ne tako zdravo, da ne bi bilo super dobro. Jaz sem kremo jedla skupaj š češnjami in kombinacija mi je bila super všeč. Lahko pa se je lotite tudi same.

Adaptacije

  • Med jedjo sem ugotovila, da bi bilo super v kremo zamešati kaj češnjevega likerja. Ali pa kakšnega drugega alkohola. :)
  • Sadje lahko izpustiš ali zamenjaš. Če imaš več časa/volje, lahko češnje razrežeš in jih dodaš med kremo.
  • Kremi lahko dodaš, kar ti srce poželi. Lahko pa jo tudi uporabiš kot sestavino v bolj dodelani sladici. Pri tem pa malo pazi, saj hitro postane zelo tekoča.

IMG_3105