Ti keksi so zelo zelo čokoladni, res, predstavljaj si čokolado direkt v žilo. ;) Od svoje čokoladnosti se kar topijo v ustih … Ampak, ker lahko že en keks popolnoma zadovolji tvojo potrebo po sladkem, ti ni potrebno imeti preveč slabe vesti. Pa še za pripraviti so zelo enostavni. :)
Priprava: 15 minut + 30 minut za ohlajanje
Čas peke: 15 minut
Količina: približno 20 keksov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Nad parno kopeljo raztopi jedilno čokolado z maslom.
2. V posodi zmiksaj jajca in sladkor. Miksaj kakšnih 5 minut, da dobiš svetlo, gosto kremo. Nato v mešanico vmiksaj še vanilijev ekstrakt in stopljeno čokolado z maslom.
3. V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek in sol. Nato vse skupaj zmešaj v mešanico z jajci in čokolodo. Na koncu vmešaj še čokolado, nasekljano na koščke.
4. Maso daj počivati v hladilnik za kakšne pol ure, lahko pa jo pustiš tudi dlje časa v hladilniku.
5. Pekač obloži s peki papirjem in nanj polagaj kupčke mase – zvrhana jušna žlica mase je ravno pravšnja mera. Pazi, da boš kupčke delal dovolj narazen, saj se keksi zelo razlezejo.
6. Pekač postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 175 stopinj. Peci približno 15 minut (keksi morajo razpokati). Pusti, da se keksi ohladijo, nato pa jih odstrani s pekača.
To so res eni izmed najbolj enostavnih keksov, ampak tako zelo dobri. So pa primerni za resne čokoholike, saj jih je v bistvu sama čokolada. Če ti jih kaj ostane, jih shrani v neprodušno zaprti posodici v hladilniku – zdržijo kakšne 4 dni.
Vir osnovnega recepta: yummly.com
Be the first to post a comment.