Maj
6

Zelo čokoladni keksi

Avtorica: Eva Ferme

Ti keksi so zelo zelo čokoladni, res, predstavljaj si čokolado direkt v žilo. ;) Od svoje čokoladnosti se kar topijo v ustih … Ampak, ker lahko že en keks popolnoma zadovolji tvojo potrebo po sladkem, ti ni potrebno imeti preveč slabe vesti. Pa še za pripraviti so zelo enostavni. :)

Priprava: 15 minut + 30 minut za ohlajanje
Čas peke: 15 minut
Količina: približno 20 keksov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)

Sestavine:

  • 400 g jedilne čokolade
  • 55 g masla
  • 280 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 60 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • pol čajne žličke soli
  • 200 g jedilne čokolade, nasekljane na koščke

Postopek:

1. Nad parno kopeljo raztopi jedilno čokolado z maslom.

IMG_6347

IMG_6348

IMG_6350

2. V posodi zmiksaj jajca in sladkor. Miksaj kakšnih 5 minut, da dobiš svetlo, gosto kremo. Nato v mešanico vmiksaj še vanilijev ekstrakt in stopljeno čokolado z maslom.

IMG_6351

IMG_6352

IMG_6353

3. V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek in sol. Nato vse skupaj zmešaj v mešanico z jajci in čokolodo. Na koncu vmešaj še čokolado, nasekljano na koščke.

IMG_6354

IMG_6355

IMG_6356

4. Maso daj počivati v hladilnik za kakšne pol ure, lahko pa jo pustiš tudi dlje časa v hladilniku.

IMG_6357

5. Pekač obloži s peki papirjem in nanj polagaj kupčke mase – zvrhana jušna žlica mase je ravno pravšnja mera. Pazi, da boš kupčke delal dovolj narazen, saj se keksi zelo razlezejo.

IMG_6358

IMG_6360

6. Pekač postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 175 stopinj. Peci približno 15 minut (keksi morajo razpokati). Pusti, da se keksi ohladijo, nato pa jih odstrani s pekača. IMG_6365

IMG_6368

IMG_6372

IMG_6376

To so res eni izmed najbolj enostavnih keksov, ampak tako zelo dobri. So pa primerni za resne čokoholike, saj jih je v bistvu sama čokolada. Če ti jih kaj ostane, jih shrani v neprodušno zaprti posodici v hladilniku – zdržijo kakšne 4 dni.

IMG_6390

IMG_6398

Adaptacije recepta:

  • Namesto moke lahko uporabiš mlete lešnike, orehe, mandeljne … Tako dobiš brezglutenske kekse.
  • Koščki čokolade so lahko tudi iz mlečne ali bele čokolade. Če pa nisi takšen čokoholik, pa jih lahko popolnoma zamenjaš za kakšne nasekljane oreščke.

IMG_6379

Vir osnovnega recepta: yummly.com

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.