Danes objavljam malo bolj tematsko obarvan prispevek. Sicer se tile krofki razlikujejo od naših tradicionalnih krofov, vendar se mi zdijo super alternativa za nas, ki nismo preveliki ljubitelji krofov (ja, tudi takšni obstajamo :)). Torej, sledi recept za ameriške krofe, ki so podobni kapkejkom, dopolnjuje pa jih glazura, ki seveda mora biti barvna, drugače ne velja. :) Če si že malo naveličan/a tradicionalnih krofov, ki jih je v tem času polno vsepovsod, bo tale recept kot nalašč zate.
Priprava: približno 15 minut
Čas peke: 15 – 17 minut
Količina: 10 krofov v pekaču za krofe
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
Sestavine za krofe:
Sestavine za glazuro in okrasitev:
1. Pekač za ameriške krofe premaži s stopljenim maslom, da se krofki ne bodo prijeli.
2. V skledi zmešaj kakav v prahu, moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, ščepec soli in čokolado, nasekljano na koščke.
3. V drugi posodi zmiksaj jajce, mleko, vanilijev ekstrakt in kis. V mešanico dodaj še stopljeno maslo.
4. V posodo z mokrimi sestavinami vmešaj vsebino sklede s suhimi sestavinami. Miksaj le toliko časa, da se sestavine med seboj dobro premešajo. Če se ti zdi masa res pregosta, dodaj še malo mleka (jaz sem dodala dve jušni žlici).
5. Z žličko nadevaj maso v pekač za krofe, pri čemer pazi, da ne napolniš čisto do vrha, da se ne bo masa med peko razlezla preko luknjice.
6. V ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 170 stopinj, postavi pekač in peci 15-17 minut. Z zobotrebcem preveri, kdaj so krofki pečeni.
7. Ko so krofki pečeni, vzemi pekač iz pečice, počakaj kakšno minuto in nato krofke vzemi iz pekača – brez skrbi, kar padli bodo ven.
8. Krofe popolnoma ohladi.
9. Pripravi glazuro: zmiksaj kremni sir, sladkor v prahu, vanilijev ekstrakt in vročo vodo. Dodaj nekaj kapljic jedilne barve in spet zmiksaj. Če želiš bolj intenzivno barvo, dodaj več kapljic. :)
10. Krofke pomoči v glazuro. Pazi, da jih boš pomočil s tisto stranjo, ki je lepša, da bodo lepo izgledali.
11. Krofe posuj s poljubnimi okraski. Lahko jih postrežeš takoj ali pa še počakaš nekaj ur, da se glazura lepo usede.
Ameriški krofi po tem receptu so res bolj podobni kapkejkom, a so zelo dobri. Sploh glazura jih naredi odlične. Svežino ohranijo še naslednji dan in še dan po tem – tako, da se ti ni treba bati, da drugi dan ne bodo več dobri. Naslednjič moram poskusiti narediti še ameriške krofe z vzhajanim testom – za vse krofoljubce, ki imajo radi tudi tradicionalne krofe. :)
Vir osnovnega recepta: blog Naive Cook Cooks.
Be the first to post a comment.