Ta vikend sem spet spekla eno torto, tokrat za bratov rojstni dan. Ker sem bila pred kratkim v Ameriki in sem kupila Hershey’s kakav, sem seveda mogla speči Hershey’s biskvit, ki je eden mojih najljubših biskvitov. :) Do zdaj ga še nikoli nisem pekla z originalnim Hershey’s kakavom in zamujala sem veliko! Ta kakav je še temnejši, bolj aromatičen, malo bolj moker, okus pa še veliko bolj poln. Skratka – the best. :) Kremo sem pripravila čokoladno, in sicer sem v stepeno smetano vmešala čokoladni ganache, tako da je bila na koncu krema res čvrsta. Ker se mi je vse skupaj zdelo preveč čokoladno sem naredila še malinin žele, ki je bil pravzaprav bolj marmelada po okusu, saj sem skuhala prave maline in jih spasirala, nakar sem jih precedila in uporabila nerazredčen malinin sok (ki sem ga seveda želirala z želatino). Ta žele je bil pika na i, saj je lepo presekal čokolado, hkrati pa je bilo zelo zelo saden in ne “trgovinski”. Torto sem na koncu prelila s čokoladnim prelivom, ki ima efekt zrcala in tako se je torta zelo lepo lesketala.
Vsi so bili noro navdušeni nad končnim rezultatom, tako da je torte zelo hitro zmanjkalo. :)
Be the first to post a comment.