Prejšnji teden sem objavila svoj recept za “pirhe” oziroma majhne čokoladne tortice. Ob pripravi teh tortic sem se odločala, kaj narediti z biskvitom, ki je ostal po izrezovanju jajčastih oblik. Ker mi je ostalo tudi precej kreme (naredila sem jo namreč dvakrat več, kot piše v receptu), sem se odločila, da vse skupaj zmešam v čokoladne kroglice.
Biskvit sem z rokami zmlela v zelo majhne koščke, skoraj v drobtinice. Nato sem vanj dobro vmešala maskarpone kremo, da sem dobila kepo zelo okusnega vlažnega biskvita. Tega sem zrolala v kroglice in jih povaljala v kokosu.
Kroglice so zelo okusne, meni so bile še boljše od tortic, na podlagi katerih so nastale.
Na tak način – preko mešanja kreme in mletega biskvita – se pripravi tudi cakepops, le da se te nato natakne na palčke in oblije s čokolado. Samo toliko, zato idejo. :)
Be the first to post a comment.