Jun
0

Limonino-makov šmorn z jagodičevjem

Avtorica: Katarina Pirš

Zadnjič sem prvič v življenju naredila smorn. Oziroma, če se želimo lepo izražati, praženec. :) Itak ne bi bila jaz, če bi ga naredila po klasičnem receptu. Namesto tega sem pripravila šmorn z limoninim sokom in makom, za prilogo pa pripravila sveže jagode in omakico iz malin.

IMG_4013

V recept za navaden šmorn sem dodala nekaj žlic limoninega soka in mletega maka, in sicer tik preden sem ostale sestavine zmešala z beljakovim snegom. Malinino omako pa sem pripravila iz zamrznjenih malin tako, da sem jih pokuhala in jim dodala nekaj škroba, ki je zmes zgostil.

IMG_4014

Takole pripravljen šmorn sva s fantom imela za zelo sladkosnedno večerjo. :)

 

 

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.