Jun
1

Čokoladni cheesecake browniji

Avtorica: Katarina Pirš

Ja, tako je, združila sem dve super sladici in nastala je ena supersladica. :D Browniji so izredno čokoladni, cheesecake pa je preliv/nadev, ki stvar popestri in jo naredi še boljšo. Meni se zdi kombinacija zelo posrečena.

Priprava: cca 40 minut
Čas pečenja: 30 minut
Količina: en pladenj
Težavnost: za povprečnega kuharja (2 od 4)

Opomba: Za ta recept ne potrebuješ mikserja, posebnega pekača ali česarkoli čudnega. :)

Še ena opomba: Browniji so zelo kalorični. :D

Sestavine

Za brownije:

  • 220 g masla
  • 350 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 (velika) žlica vanilijinega ekstrakta
  • 70 g kakava v prahu
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 190 g bele moke
  • 300 g temne čokolade

Za cheesecake preliv:

  • 220 g kremnega sira (Filadelfije)
  • 50 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijinega ekstrakta
  • 1 jajce

Postopek

1. Maslo in sladkor v posodi nad ognjem greješ, dokler se maslo ne stopi in vidiš mehurčke. Nato zadevo pustiš vsaj 10 minut pri miru, da se ohladi (da se jajca, ko jih kasneje vržeš noter, ne bodo instant skuhala).

IMG_4158

2. V času čakanja pripraviš mešanico suhih sestavin – kakav v prahu, moko, sol in pecilni prašek v posodi zmešaš, da se dobro razporedijo.

3. V tem času lahko tudi nasekljaš čokolado na majhne koščke.

IMG_4162

4. V posodo ubiješ jajca in dodaš vanilijo. Pomešaš. Nato noter zliješ ohlajeno maslo in sladkor. Dobro premešaš, da iz vsega tega nastane ena masa.

IMG_4159

5. Dodaš še suhe sestavine in dobro zmešaš, da se vse premeša in nastane gosta skoraj črna gmota.

6. Dodaš še čokolado v koščkih in jo vmešaš v ostalo maso. Vse skupaj prestaviš v namaščen pekač.

IMG_4163

7. V posodi zmešaš (lahko z mikserjem) kremni sir, kislo smetano, sladkor v prahu, vanilijo in jajce.

8. V maso v pekaču po dolgem z žlico narediš pet kar globokih “jaškov” in vanje zliješ oziroma nadevaš maso za cheesecake.

IMG_4165

9. Nato z nožem narediš zareze po krajši stranici pekača, da se masa za cheesecake razporedi po čim večji količini mase za brownije.

 

IMG_4166s

10. Tako pripravljeno maso daš v pečico na 180 stopinj celzija in pečeš približno 30 minut.

11. Pečene brownije malo ohladiš, nato pa jih narežeš na kockice in ponudiš sladkosnedom. Hraniš jih v hladilniku.

IMG_7729

IMG_4172

Kot si verjetno ugotovil, je v brownijih ogromno sladkorja, masla in čokolade. Kar hočem povedati, je – ne pojej celega pladnja sam! Sharing is caring. :) Moje je recimo pojedlo 14 različnih ljudi. Kar nekaj pa sem jih seveda snedla tudi sama. :D

IMG_4170

Adaptacije

  • Sladkor je lahko bel
  • Moka je lahko katerakolipačhočeš
  • Namesto temne čokolade lahko uporabiš chocolate chips
  • Kislo smetano lahko tudi izpustiš
  • Ziher lahko s tem receptom narediš še ogromno stvari, ki se jih zdajle ne spomnim (I dare you)

 

Vir recepta: Yammie’s Noshery – Cheesecake Swirl Brownies

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.