Ta teden imam očitno bolj zdrave prebliske glede hrane. :) Danes sem pekla krekerje iz pirine polnozrnate moke, semen in sira. Bili so tako hitro narejeni, da kar nisem mogla verjeti, pa še nobene packarije ni bilo. Ko se ohladijo so fino hrustljavi in so super malica z dodatki ali brez.
Priprava: 15 minut
Čas peke: 20 minut
Količina: približno 20 krekerjev (10 cm dolžine in 5 cm širine)
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. V posodi zmešaj vse suhe sestavine. Nato vmešaj še olje in vodo. Mogoče boš potreboval kakšno žlico vode več ali manj, zato jo dodajaj postopoma. Vse skupaj zgneti v kepico. Masa se nič ne lepi na prste in je zato super za gnesti. :)
2. Kar na papirju za peko razvaljaj testo na približno pol centimetra debelo. Testo se nič ne prijema na valjer tako da ga sploh ne rabiš pomokati. :) Testo razreži na krekerje poljubne oblike in razporedi po peki papirju tako, da se ne dotikajo. Peki papir prestavi na pekač. Krekerje potresi z malo naribanega parmezana.
3. Pekač postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 200 stopinj. Peci 15 minut. Nato nastavi na spodnje gretje, da se krekerji lepo zapečejo tudi spodaj, in peci še pet minut. Ko so krekerji lepo obarvani, so spečeni – moji so potrebovali točno 20 minut vsega skupaj. :)
4. Krekerje pusti, da se ohladijo, saj šele ohlajeni postanejo trdi in hrustljavi.
Ti krekerji se naredijo res hitro. Moram reči, da je njihov velik plus tudi to, da ni nobenega packanja. :) So dokaj zdravi in zelo okusni – skratka, splača se jih poskusiti. :) Super jih je tudi pomakati v razne omakice, lahko pa jih tudi preprosto obložiš kot kruhke.
Osnovni vir recepta: blog Culina.
Be the first to post a comment.