Borovničevi mafini so čista klasika, ki je to z razlogom. :) Vseeno pa si ne morem pomagat, vedno moram v klasične stvari dodati še nekaj, ki jih malo spremeni. Tako sem v te mafine dodala pomarančno lupinico in sok.
Priprava: 30 minut
Čas peke: 23 min
Količina: 12 mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Eni pomaranči postrgaš lupinico in obema ožameš sok.
2. V manjši posodi zmešaš moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3. V večji posodi razžvrkljaš jajce, dodaš olje, pomarančno lupinico in sok. Dobro premešaš.
4. V večjo posodo dodaš še vsebino iz manjše (moko itd.) in premešaš toliko, da ni več suhih kosov.
5. Borovnice umiješ in večino vmešaš v maso. Ostale boš uporabil za okrasitev.
6. Maso razdeliš v luknjice v pekaču za mafine, v katere si postavil papirčke za mafine. Vsak mafin okrasiš s približno tremi borovnicami.
7. Pladenj položiš v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečeš 25 minut.
8. Ko so zlato rjavi, jih vzameš iz pečice in pustiš, da se ohladijo. Nato jih potreseš s sladkorjem v prahu in postrežeš.
Vir recepta: Knjiga Mafini iz zbirke Kuhinja izbranih okusov (2006)
Be the first to post a comment.