Avg
0

Borovničevi mafini s pomarančo

Avtorica: Katarina Pirš

Borovničevi mafini so čista klasika, ki je to z razlogom. :) Vseeno pa si ne morem pomagat, vedno moram v klasične stvari dodati še nekaj, ki jih malo spremeni. Tako sem v te mafine dodala pomarančno lupinico in sok.

Priprava: 30 minut
Čas peke: 23 min
Količina: 12 mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)

Sestavine

  • 2 pomaranči
  • 250 g moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • 6 žlic olja
  • 200 g ameriških borovnic
  • sladkor z prahu

Postopek

1. Eni pomaranči postrgaš lupinico in obema ožameš sok.

2. V manjši posodi zmešaš moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.

3. V večji posodi razžvrkljaš jajce, dodaš olje, pomarančno lupinico in sok. Dobro premešaš.

4. V večjo posodo dodaš še vsebino iz manjše (moko itd.) in premešaš toliko, da ni več suhih kosov.

IMG_3230

5. Borovnice umiješ in večino vmešaš v maso. Ostale boš uporabil za okrasitev.

6. Maso razdeliš v luknjice v pekaču za mafine, v katere si postavil papirčke za mafine. Vsak mafin okrasiš s približno tremi borovnicami.

IMG_3231

7. Pladenj položiš v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečeš 25 minut.

8. Ko so zlato rjavi, jih vzameš iz pečice in pustiš, da se ohladijo. Nato jih potreseš s sladkorjem v prahu in postrežeš.

IMG_3236

Adaptacije

  • Namesto ameriških lahko uporabiš navadne borovnice. Bo pa potrebno dodati več sladkorja, saj so bolj kisle.
  • Namesto pomaranče lahko uporabiš limono ali limeto. Vsaka kombinacija bi bila po svoje super. Kar spomnite se Evine limetino-borovničeve torte. :)
  • Olje lahko nadomestiš z maslom.

Vir recepta: Knjiga Mafini iz zbirke Kuhinja izbranih okusov (2006)

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.