Avg
0

Tropska zloženka

Avtorica: Katarina Pirš

Tokratna sladica je posledica natančnih navodil prijateljice, ki jih nisem popolnoma upoštevala. :D Vprašala sem jo, kakšno sladico naj naredim za naše druženje, in naročila mi je takole: “Nekaj s sadjem in skuto/smetano. Pa s krhkim testom.” Nastalo je tole. :P

Priprava: 40 minut
Čas peke: /
Količina: 6 porcij
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)

Sestavine

Za “krhko testo” (ki to sploh ni):

  • 100 g navadnih piškotov
  • 50 g kokosove moke
  • 2 zvrhani žlici nutelle

Za kremo:

  • 1 pločevinka (400 ml) kokosovega mleka
  • 250 g pasirane skute
  • 150 g kremnega sira (filadelfije)
  • 70 g sladkorja v prahu

Ostalo:

  • 3 kiviji

Postopek

1. V mikserju zmiksaš piškote. Dodaš kokosovo moko in nutello ter miksaš toliko, da se vse skupaj dobro premeša. Kar dobiš, je podobno grobemu pesku rjave barve.

IMG_3248

2. V posodi z ročnim mešalnikom zmiksaš kokosovo mleko, pasirano skuto in filadelfijo (ki se je nikakor ne uspem upreti in jo dodajam vsakemu receptu). Nato dodaš še sladkor in zmešaš, da dobiš malce vodeno kremo.

3. Kivije olupiš in jih zrežeš na zelo majhne kocke. Nekaj kivija pustiš za dekoracijo (glej slike).

4. Izbereš šest nizkih kozarcev ali kakšno drugo podobno zadevo. Če želiš lahko na rob kozarca močno pritisneš en kolut kivija (dekoracija). V vsak kozarec najprej vsuješ nekaj piškotne mešanice, nato čez streseš nekaj koščkov kivija (recimo okoli 1/4 kivija) ter prekriješ z dvemi do tremi žlicami kreme. Postopek ponoviš še enkrat, da prideš do vrha kozarca. Na koncu čez kremo posuješ še malo piškotne mešanice in dodaš košček kivija.

IMG_3247

5. Postopek ponoviš z drugimi šestimi kozarci.

6. Kozarce postaviš v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema strdi. (Dobro, koga vlečem za nos? Pol ure je dovolj, bo krema pač malo tekoča. :D)

IMG_3253

FullSizeRender

Glede na to, da sem kremo izumila med samo pripravo, se je sladica izkazala za zelo pozitivno presenečenje in požela veliko navdušenja. Kombinacija kokosa in kivija je bila super, še posebej z dodatkom nutelle.

Adaptacije

  • Stvar sem si čisto izmislila, tako da prepuščam tudi tebi vso svobodo, da si izmišljuješ mnoge variacije. :) Če se tega res lotiš, ne pozabi slikati in poslati na Twitter ali mail.

Originalen recept za piškotno mešanico: Huferka – Nutellina sirova torta (celoten recept je super, priporočam)

 

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.