Jan
3

Rojstnodnevna torta presenečenja

Avtorica: Eva Ferme

Od mojega rojstnega dne so minili že trije meseci pa mi še kar ni uspelo objaviti torte, s katero smo se sladkali. Kriminal! :) Torto sem si prvič pekla sama, ker sem se odločila, da bo tema mojega rojstnega dne belo-zlata in mami mi je takoj povedala, da mi ona ne zna speči take torte. Prav, bom pa sama, sem si mislila in nastala je spodnja torta.

IMG_7732

Spekla sem dva temna in en svetel victoria sponge biskvit, vmes pa sem namazala čokoladno-lešnikovo kremo. Nato sem torto premazala z prelivom iz bele čokolade in jo oblekla v fondant (priznam, da sem uporabila kar kupljenega, a se nisem preveč sekirala, saj tega tako nihče ne je). Po vrhu sem jo okrasila s swiss meringue oz. menda so to poljubčki. :) Za zlat element sem poskrbela z zlatimi jedilnimi bleščicami, s katerimi sem okrasila nekaj poljubčkov.

IMG_7735

Kaj je bilo presenečenje v torti? Torta je bila piñata torta! :) To pomeni, da sem sredino torte napolnila z bonboni, ki so se vsuli ven, ko sem odrezala nekaj kosov. Izgledalo je super, reakcije sorodnikov, ki so to videli pa so bile še boljše. :)

IMG_7743

IMG_7746

Skratka, torta je bila omnomnom pa še izgledala je super – vse, kar si prava cukermajstrica želi. ;)

IMG_7751

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.