Feb
0

Čokoladne kroglice

Avtorica: Katarina Pirš

Ko sem pred nekaj časa naredila veganske mandljeve in kokosove kroglice, me je prav presenetilo, kako enostavno jih je bilo pripraviti. To je zdaj zame sinonim enostavne sladice. :P Ker mi je od priprave čokoladne presne torte ostalo še kar nekaj datljev, sem se odločila, da jih uporabim za pripravo podobnih kroglic, tokrat manj kokosovih in bolj kakavovih.

IMG_3787

V mikser sem nametala datlje, mlete mandlje, kokosovo maslo, avagin sirup in kakav. In to je bilo večinoma to. Malo je bilo potrebno sicer še pregnesti, nato pa sem oblikovala kroglice, jih povaljala v kakavu in že so bile pripravljene.

Kar se lepote tiče ti bolj priporočam valjanje v kokosu, saj se kakav topi in končni izdelek ni nujno tako lep. Tudi mlete mandlje sem sprobala. Ti se obnesejo bolje kot kakav in slabše kot kokos, saj radi popadajo iz kuglice. Evo, pa imamo lestvico. :D

Zadnje čase opažam, da objavljam kar dosti veganskih slaščic. Mislim, da je kriva moja obsedenost z datlji. :)