Spet je na vrsti slan recept. Te krekerje sem spekla za predjed bratovega rojstnega dneva – pri penini pač paše nekaj prigrizniti. So zelo enostavni in še pomembneje – zelo sirovi. :) Fino je, da jih lahko pripravljaš z raznimi dodatki ali različnimi mokami in tako vsakič dobiš malo drugačen izdelek.
Priprava: 10 minut + 2 uri za ohlajanje
Čas peke: 20-25 minut
Količina: približno 60 krekerjev
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Zmešaj moko, sir in začimbe. Počasi dolij olje in začni gnesti. Gneti in počasi dodajaj vodo po potrebi. Na koncu moraš dobiti podobno kepico kot če bi gnetel kruh.
2. Maso daj počivati v hladilnik za dve uri. To je potrebno zato, ker drugače ti vse razpada, ko skušaš razvaljati testo, saj je v njem toliko sira. :)
3. Testo razvaljaj na debelino 4-5 mm. Z lahkoto ga boš valjal, če si boš naredil podlago iz pvc folije in tudi valjar ovil v pvc folijo. Če pa imaš silikonski valjar in podlago pa tak nimaš problemov. :)
4. Testo razreži v poljubno obliko – jaz sem naredila rombe in to kar z rezilom za pico, gre najhitreje. :) Če ti ostanejo grdi deli testa, ga ponovno zgneti, razvaljaj in razreži.
5. Krekerje položi na pekač, ki si ga obložil s papirjem za peko in jih s čopičem premaži z malo olja. Nato po njih posuj poljubne sestavine – sezam, mak, sir, pršut …
6. Pekač postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel na 170 stopinj in peci 20-25 minut, da se krekerji lepo zapečejo.
7. Postrezi. :)
Krekerji so super predjed ali prigrizek. V neprodušno zaprti posodi jih lahko hraniš kakšne 4 dni, čeprav dvomim, da ti bojo tako dolgo zdržali – težko se je namreč zadržati in pojesti le enega ali dva. ;)
Vir osnovnega recepta: blog Pane – Bistecca.
Be the first to post a comment.