Jul
1

Limonin kolač z makom

Avtorica: Katarina Pirš

En minus tega, da imaš kuharski blog, je potreba po tem, da vedno pripravljaš nekaj novega. Saj se ne pritožujem, super je pisati recepte za vas. Je pa res, da sem pred blogom spekla in pojedla dosti več mojih najljubših limoninih mafinov (tule najdeš recept). Zdaj jih malo pogrešam. Zato sem se včeraj odločila in spekla limonine “mafine” malo drugače – v obliki peciva.

IMG_4326

Maso za mafine z zgornjega recepta sem malo spremenila, in sicer sem namesto bele moke uporabila pirino, in sicer sem zmešala dve domači moki, ki sem ju kupila zadnjič na sejmu – gladko in polnozrnato. Iz recepta sem izpustila polovico sladkorja in dodala raje med. Poleg tega pa sem v maso dodala malo manj moke in jo zamenjala z mletim makom.

Maso sem namesto v pekač za mafine porazporedila po navadnem pravokotnem pekaču in jo pekla malo manj časa, ker je bila plast mase tanjša. Nato sem jo premazala z enostavno kremo in kremnega sira (recept je tule, naredila pa sem je 150 g).

Pecivo sem razrezala na majhne kvadratke, kar se mi je zelo dopadlo, saj so ravno prave velikosti, da lahko vsak malo proba, vsak mali košček pa ima tudi ravno pravšnji premaz kreme.

IMG_4327

Evo, pa sem spet prišla do svoje najljubše sladice. :)

1 Comment on this article

  • Blue 20. 7. 2016

    Super bi bilo, če bi objavila točen recept :)

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.