Kremni sir oziroma cream cheese verjetno bolje poznaš kot Philadelphio. Gre za slan namaz, ki ga nekateri dajejo na kruh, ampak kot tak niti približno ne doseže vsega svojega potenciala. S sladkorjem v prahu in malo vanilije pa je na mafinih ali v torti naravnost božanski. Ne verjemi mi na besedo, raje poskusi sam/a. :)
Priprava: 10 min
Količina: Če si s kremo radodaren, je lahko premalo za 12 mafinov.
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Kremni sir in maslo dobro zmiksaš.
2. Dodaš vanilijo in spet zmiksaš.
3. V posodo vsuješ še sladkor in spet dobro zmiksaš.
4. Okrasiš sladico.
5. Poližeš posodo, da tako dobra stvar ne gre v nič.
Recept je, kot vidiš, res enostaven. Tudi količino sestavin je mogoče zmešati čisto po okusu, zato jaz sploh ne uporabljam tehtnice. Vseeno pa je treba paziti na par stvari. Če noter vsuješ preveč sladkorja, postane krema bolj tekoča, kot bi si želili z vidika okraševanja in estetike. Zato delaj po pravilu ‘bolje manj sladko, kot tekoča katastrofa’. :P Pri kremi, ki je na meji, si lahko pomagaš tako, da jo pred okraševanjem ohladiš v hladilniku. Jaz sem jo v krizi vtaknila tudi že v zmrzovalnik.
Kremo nato lahko kar z metlico ali pa z vrečko in nastavkom za okraševanje dodaš na vrh mafina, jo namažeš v torto, ali jo, če ti bo všeč kot meni, ješ kar na žlico. Verjetno pa ima še veliko drugih uporab.
Be the first to post a comment.