Penice oziroma marshmallow povezujem z otroškim veseljem in pikniki ob vročih poletnih večerih. Super mi pašejo na čokolado, zato sem tokrat pripravila klasične čokoladne mafine s to posebno kremo.
Priprava: 30 minut
Čas pečenja: /
Količina: za bogato okrasitev vsaj 12 mafinov
Težavnost: za povprečnega kuharja (2 od 4)
1. V široki posodi, ki prenese visoke temperature, pripraviš beljaka, sladkor in vodo.
2. Pripraviš vodno kopel – v posodi zavreš nekaj vode in nanjo postaviš posodo z beljakom, sladkorjem in vodo. Na ta način boš regulirano grel beljake in poskrbel, da se bodo skuhali enakomerno in ne zakrknili. Voda naj dobro vre.
3. Mešanico beljakov v vodni kopeli ves čas kuhanja dobro miksaš z ročnim mešalnikom, kot prikazuje spodnja slika (približno 5 – 7 minut).
4. Ustaviš se, ko dobiš beljakov sneg, ki je dovolj trd, da stoji sam od sebe – kot je razvidno iz spodnje slike.
5. Kremo odstaviš in vanjo dodaš še marsmallowe in vanilijev ekstrakt. Počakaš in redno miksaš kremo, da se penice stopijo in povežejo s kremo.
6. S kremo okrasiš mafine (jaz sem za to uporabila Hershey’s mafine po tem receptu).
Jaz sem svojo kremo še popekla s kuhinjskim ročnim gorilnikom, a ta faza ni potrebna. Postrežeš jih lahko še tople, super pa so tudi na sobni temperaturi. Pazi, da jih ne hraniš v hladilniku, saj bo ta kremo uničil.
Osnova za recept: Allrecipes – Marshmallow Icing
Be the first to post a comment.