Apr
4

Marshmallow krema

Avtorica: Katarina Pirš

Penice oziroma marshmallow povezujem z otroškim veseljem in pikniki ob vročih poletnih večerih. Super mi pašejo na čokolado, zato sem tokrat pripravila klasične čokoladne mafine s to posebno kremo.

Priprava: 30 minut
Čas pečenja: /
Količina: za bogato okrasitev vsaj 12 mafinov
Težavnost: za povprečnega kuharja (2 od 4)

Sestavine

  • 2 beljaka
  • 200 g belega sladkorja
  • 80 dl mrzle vode
  • približno 1 posodica (250 ml) marshmallowov
  • 1 žlička ekstrakta vanilije

Postopek

1. V široki posodi, ki prenese visoke temperature, pripraviš beljaka, sladkor in vodo.

2. Pripraviš vodno kopel  – v posodi zavreš nekaj vode in nanjo postaviš posodo z beljakom, sladkorjem in vodo. Na ta način boš regulirano grel beljake in poskrbel, da se bodo skuhali enakomerno in ne zakrknili. Voda naj dobro vre.

3. Mešanico beljakov v vodni kopeli ves čas kuhanja dobro miksaš z ročnim mešalnikom, kot prikazuje spodnja slika (približno 5 – 7 minut).

4. Ustaviš se, ko dobiš beljakov sneg, ki je dovolj trd, da stoji sam od sebe – kot je razvidno iz spodnje slike.

5. Kremo odstaviš in vanjo dodaš še marsmallowe in vanilijev ekstrakt. Počakaš in redno miksaš kremo, da se penice stopijo in povežejo s kremo.

6. S kremo okrasiš mafine (jaz sem za to uporabila Hershey’s mafine po tem receptu).

Jaz sem svojo kremo še popekla s kuhinjskim ročnim gorilnikom, a ta faza ni potrebna. Postrežeš jih lahko še tople, super pa so tudi na sobni temperaturi. Pazi, da jih ne hraniš v hladilniku, saj bo ta kremo uničil.

Adaptacije

  • Kreme ne potrebuješ popeči, lahko pa za to uporabiš žar funkcijo na pečici. Pazi le na to, da se krema kar hitro pobarva in tudi hitro postane črna (ali celo malo zagori :D).
  • Krema je zelo okusna in prave gostote že pred dodajanjem marsmallowov, zato ti niso nujno potrebni.
  • Barvni marshmallowi bodo kremi seveda spremenili barvo.
  • Krema je primerna tudi za okraševanje tort in za zelo različne slaščice.

Osnova za recept: Allrecipes – Marshmallow Icing

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.