Zadnje čase sem spekla toliko sladkih stvari, da sem se zavestno odločila, da bo naslednji recept na Cukermajstru slan. Tako so nastali odtrgani pica mafini. Odtrgani so zato, ker so sestavljeni iz več manjših delov, ki so povezani v celoto s sirom. Zakaj je to super? Ker enostavno poješ mafin tako, da od njega odtrgaš en del in nato naslednji itd. Nekateri smo namreč manj elegantni pri konzumiranju mafinov in nam takšne rešitve kar pomagajo. ;)
Priprava: 25 minut
Čas peke: 20 minut
Količina: 12 mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. Testo za pico odvij in ga razreži na manjše kvadratke, s približno 4 cm stranico.
2. Nareži pršut na manjše trakce. Kečap zmešaj z origanom.
3. Po kvadratkih iz testa za pico namaži mešanico kečapa in origana. Nato daj na vsak kvadratek nekaj rezin pršuta (kakšno tretjino vsega pršuta si prihrani). Na koncu polovico naribanega sira posuj po kvadratkih.
4. Kvadratke zvij skupaj, da dobiš kroglice. Jaz sem dala skupaj po dve nasprotni stranici in vse skupaj malo stisnila. Ni problema, če kaj ven gleda oz. je to še boljše – mmm, zapečeni sir. :)
5. Kroglice premaži z oljčnim oljem. Pa ne pretiravaj z oljem, samo malo jih ošvrkni. ;) Kroglice nadevaj v posodo in po njih posuj preostali pršut in sir (nekaj sira si pusti še za posip po mafinih).
6. Pekač za mafine namaži z maščobo – jaz sem uporabila kar oljčno olje. V vsako luknjo za mafin daj 3 kroglice in jih na koncu posipaj še s preostalim sirom.
7. Pekač postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel/a na 180 stopinj in peci približno 20 minut, da testo lepo porjavi in se sir stopi.
8. Mafine vzemi iz pekača, če je potrebno si ob stranicah pomagaj z vilico.
9. Obvezno jih konzumiraj tako, da kroglice trgaš od celega mafina. ;)
Odtrgani pica mafini so enostaven in hiter prigrizek, ki je všeč vsem, ki so ljubitelji pice – torej vsem ljudem, kajne? :) Fino je, ker ti lahko pri receptu pomagajo tudi otroci ali tisti, ki so za peko malo manj nadarjeni. :) Če ti kaj mafinov ostane, jih spravi v hladilnik in nato le pogrej v mikrovalovni pečici; ali pa pojej kar hladne – oboje bo super, verjemi. :)
Be the first to post a comment.