Okt
1

Odtrgani pica mafini

Avtorica: Eva Ferme

Zadnje čase sem spekla toliko sladkih stvari, da sem se zavestno odločila, da bo naslednji recept na Cukermajstru slan. Tako so nastali odtrgani pica mafini. Odtrgani so zato, ker so sestavljeni iz več manjših delov, ki so povezani v celoto s sirom. Zakaj je to super? Ker enostavno poješ mafin tako, da od njega odtrgaš en del in nato naslednji itd. Nekateri smo namreč manj elegantni pri konzumiranju mafinov in nam takšne rešitve kar pomagajo. ;)

Priprava: 25 minut
Čas peke: 20 minut
Količina: 12 mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)

Sestavine:

  • 1 rola svežega testa za pico (jaz sem uporabila pirino polnozrnato testo)
  • 3 jušne žlice kečapa / paradižnikove omake
  • pol čajne žličke origana
  • 50 g pršuta / dimljene šunke / pica šunke ipd.
  • 150 g naribanega sira
  • pol čajne žličke oljčnega olja
  • maščoba za namastitev pekača (maslo / olje)

Postopek:

1. Testo za pico odvij in ga razreži na manjše kvadratke, s približno 4 cm stranico.

img_2303

2. Nareži pršut na manjše trakce. Kečap zmešaj z origanom.

img_2302

3. Po kvadratkih iz testa za pico namaži mešanico kečapa in origana. Nato daj na vsak kvadratek nekaj rezin pršuta (kakšno tretjino vsega pršuta si prihrani). Na koncu polovico naribanega sira posuj po kvadratkih.

img_2305

img_2306

img_2307

4. Kvadratke zvij skupaj, da dobiš kroglice. Jaz sem dala skupaj po dve nasprotni stranici in vse skupaj malo stisnila. Ni problema, če kaj ven gleda oz. je to še boljše – mmm, zapečeni sir. :)

img_2312

img_2308

5. Kroglice premaži z oljčnim oljem. Pa ne pretiravaj z oljem, samo malo jih ošvrkni. ;) Kroglice nadevaj v posodo in po njih posuj preostali pršut in sir (nekaj sira si pusti še za posip po mafinih).

img_2309

img_2316

6. Pekač za mafine namaži z maščobo – jaz sem uporabila kar oljčno olje. V vsako luknjo za mafin daj 3 kroglice in jih na koncu posipaj še s preostalim sirom.

img_2317

7. Pekač postavi v ventilatorsko pečico, ki si jo prej ogrel/a na 180 stopinj in peci približno 20 minut, da testo lepo porjavi in se sir stopi.

8. Mafine vzemi iz pekača, če je potrebno si ob stranicah pomagaj z vilico.

img_2319

img_2321

img_2324

9. Obvezno jih konzumiraj tako, da kroglice trgaš od celega mafina. ;)

img_2328

img_2337

img_2348

Odtrgani pica mafini so enostaven in hiter prigrizek, ki je všeč vsem, ki so ljubitelji pice – torej vsem ljudem, kajne? :) Fino je, ker ti lahko pri receptu pomagajo tudi otroci ali tisti, ki so za peko malo manj nadarjeni. :) Če ti kaj mafinov ostane, jih spravi v hladilnik in nato le pogrej v mikrovalovni pečici; ali pa pojej kar hladne – oboje bo super, verjemi. :)

img_2330

Adaptacije recepta:

  • Uporabiš lahko tudi doma narejeno testo za pico, tako bodo mafini še boljši.
  • Nadev lahko uporabiš kakršen koli – različne vrste sira, gobice, sušeni paradižniki, olive, tuna …
  • Kroglice lahko premažeš z zeliščnim maslom namesto oljčnega olja.