Dobila sem pladenj za mini mafine in sem seveda takoj morala v njem nekaj speč. Naredila sem slane mafine s sirom in pršutom v olivnem olju. Se samo meni tako zdi ali so mini mafini totalno kjut?
Priprava: 30 minut
Čas peke: 8 – 10 minut
Količina: 53 mini mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)
1. V večji posodi zmiksaš mokre sestavine, torej jajca, olje in jogurt. Dodaš sol.
2. Posebej zmešaš moko, sodo bikarbono in pecilni prašek ter to mešanico z metlico primešaš mokrim sestavinam. Kar nastane je zelo pocasto testo.
3. Sir naribaš na širšem nastavku, pršut pa narežeš na majhne koščke. Oboje dodaš masi za mafine in premešaš.
4. Pekač za mini mafine namastiš in v vsakega daš zvrhano malo žličko mase oziroma testa. Meni se je zdelo, da sem pretiravala, pa je super izpadlo.
5. Mafine pečeš na 200 stopinj 8 do 10 minut oziroma toliko, da so zlato rjavi (za mojo pečico je bilo to 8 minut). Mafini so zelo majhni, zato je treba paziti na čas pečenja, saj že minuta veliko spremeni.
6. Postrežeš jih še tople, lahko pa tudi ohlajene. Predlagam kombinacijo z jogurtovo omako za pomakanje.
Možnosti je veliko.
Vir osnovnega recepta (ki sem ga dosti spremenila): taste.com.au – Bacon, leek and cheese mini muffins
Be the first to post a comment.