Mar
16

Sirovi mini mafini s pršutom

Avtorica: Katarina Pirš

Dobila sem pladenj za mini mafine in sem seveda takoj morala v njem nekaj speč. Naredila sem slane mafine s sirom in pršutom v olivnem olju. Se samo meni tako zdi ali so mini mafini totalno kjut?

Priprava: 30 minut
Čas peke: 8 – 10 minut
Količina: 53 mini mafinov
Težavnost: tudi za laike (1 od 4)

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 90 g olivnega olja
  • 200 g jogurta
  • ščepec soli
  • 250 g pirine moke
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 2 1/2 žličke pecilnega praška
  • 70 g sira (gauda)
  • 50 g pršuta

Postopek:

1. V večji posodi zmiksaš mokre sestavine, torej jajca, olje in jogurt. Dodaš sol.

2. Posebej zmešaš moko, sodo bikarbono in pecilni prašek ter to mešanico z metlico primešaš mokrim sestavinam. Kar nastane je zelo pocasto testo.

3. Sir naribaš na širšem nastavku, pršut pa narežeš na majhne koščke. Oboje dodaš masi za mafine in premešaš.

FullSizeRender

 

4. Pekač za mini mafine namastiš in v vsakega daš zvrhano malo žličko mase oziroma testa. Meni se je zdelo, da sem pretiravala, pa je super izpadlo.

IMG_2608

5. Mafine pečeš na 200 stopinj 8 do 10 minut oziroma toliko, da so zlato rjavi (za mojo pečico je bilo to 8 minut). Mafini so zelo majhni, zato je treba paziti na čas pečenja, saj že minuta veliko spremeni.

IMG_2610

 

6. Postrežeš jih še tople, lahko pa tudi ohlajene. Predlagam kombinacijo z jogurtovo omako za pomakanje.

Izgledajo bolj mini kruhki kot mafini. Best of both worlds. ^^

Izgledajo bolj mini kruhki kot mafini. Best of both worlds. ^^

Adaptacije:

Možnosti je veliko.

  • Maso lahko uporabiš tudi, če nimaš pravega pekača. Iz nje lahko narediš navadne mafine, zelo nizke ali klasično visoke. Ali pa testo oblikuješ v majhne kroglice in jih spečeš na ravnem pekaču.
  • Seveda lahko spremeniš moko (jaz ponavadi uporabim tisto, ki je imam največ ali jo prvo zagledam :D) ali sir (kar imaš v hladilniku).
  • Dodaš lahko tudi kakšno zelenjavo, npr. popečen por, koruzo …
  • Odstraniš ali zamenjaš lahko meso – predlagam slanino (bacon!), seveda popečeno, ali kakšno salamo.
  • Kombiniraš lahko z različnimi omakicami. V kaj bi najraje pomakal mini mafine? :)

Vir osnovnega recepta (ki sem ga dosti spremenila): taste.com.au – Bacon, leek and cheese mini muffins

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.