Tale recept je zelo jesenski in zelo helloweeny. Buča, cimet in okraski s pajkovimi mrežami pač ne morejo biti kaj drugega. Mafini so bili moj prvi eksperiment z bučo in sploh nisem vedela, če mi bo okus všeč. Naredila sem jih predvsem zaradi vsega navdušenja v Ameriki.
Priprava: 20 min (če ne štejem bučnega pireja)
Čas peke: 23 min
Količina: 12 – 16 mafinov
Težavnost: za povprečnega kuharja (2 od 4)
Obstaja tudi bolj zdrava različica recepta, ki je predstavljena na dnu strani.
1. Najprej moraš narediti bučni pire iz jedilne buče. Predlagam tale huferkin postopek, ki sem mu jaz le dodala nekaj vode na dno pekača. Če si iz Amerike, pa lahko enostavno kupiš pire v pločevinki. :P
2. V večji skledi dobro zmiskaš jajci in sladkor, dodaš maslo, zmiksaš, dodaš mleko, zmiksaš, dodaš bučo in ja, spet zmiksaš.
3. V mali posodi zmešaš moko, pecilni prašek, sodo, sol, cimet in muškatni orešček.
4. Suhe sestavine z metlico zmešaš v mokre. Ne mešaš preveč, samo toliko, da je vse namočeno. Ta masa je bolj na tekoči strani, vendar vseeno dodaj nekaj moke, če se ti zdi preveč tekoče. Pri tem se ne boj, težko je dodaš preveč, le malo manj okusni bodo mafini.
5. Maso nadevaj v luknjice v pekaču za mafine, ki si jih namazal/a z maslom ali vanje postavil/a papirčke za mafine. Količina je odvisna od tega, kako velike mafine si želiš. Jaz sem dala dve do tri žlice v eno luknjico.
6. Mafine pečeš 23 minut (to je moja zlata številka :D) na 180 stopinjah, da postanejo svetlo rjavi.
7. Tukaj lahko končaš in postrežeš mafine. Lahko pa jih okrasiš s kremo. Jaz sem naredila kremo iz kremnega sira po tem receptu, kateri sem dodala žličko cimeta. Da se držimo jesenske teme. :) Na koncu jih lahko še okrasiš, kakor sem jih jaz. S čokolado sem na kapkejku naredila koncentrične kroge, nato pa sem z zobotrebcem potegnila nekaj črt iz centra proti robu kapkejka. Mi pa okraski niso uspeli tako lepi, kot so bili v moji glavi, morda ideja le ni tako dobra. :P
Cimet in muškatni orešček sta le del začimb, ki jih vsebuje mix začimb za bučo ali pumpkin spice mix, ki je v Ameriki tako popularen. Kolikor jaz vem, tega mixa pri nas nimajo, se mi pa zdi ta zreducirana varianta tudi super.
Skupaj s kapkejki po tem receptu sem delala še bolj zdrave mafine za Evo, ki ne je sladkorja in bele moke. Najbolje, da ta recept predstavim kar v ‘adaptacijah’.
Be the first to post a comment.