Okt
0

Čokoladni kapkejki s kremo iz slane karamele

Avtorica: Katarina Pirš

Slano karamelo sem že dolgo želela pripraviti, saj imam rada nekoliko nenavadne slaščice. Do sedaj pa nisem bila čisto prepričana, kaj bi z njo naredila. Ultimativni odgovor na to vprašanje je: čokoladne kapkejke s kremo iz slane karamele, seveda.

Za osnovo sem vzela Hershey recept za zelo čokoladne mafine (kot ga je opisala Eva v tem receptu). Nato pa sem pripravila karamelno omako (ki je imam mimogrede nekaj še vedno v hladilniku in vsake toliko pojem par žlic …). Uporabila sem tale recept in kljub temu, da sem karamelo pripravljala prvič, je šlo vse po načrtih. Eva je pred že nekaj časa objavila svoj recept za (sicer ne-slano) karamelno omako, ki ga najdeš tukaj.

Ko se je karamelna omaka ohladila na sobno temperaturo, sem jo zmiksala v kremo iz kremnega sira (recept), kateri sem dodala manj sladkorja, da ne bi od dodatku karamele postala preveč sladka. S kremo sem ohrasila mafine, čez njo prelila še malo karamelne omake in kapkejke okrasila s slano prestico.

Sladica, ki je nastala, je imela čudovito bogat okus, obenem pa kljub Hershey biskvitu in karameli ni bila presladka. Sol v karameli popolnoma podpiram, saj lepo preseka sladek okus.

Be the first to post a comment.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked.