♥
Cuker
Majster
Domov
Iskanje
Recepti
Utrinki
O naju
Kontakt
Novi recepti
Izbiraj med zadnjimi recepti, ki sva jih ustvarile.
Vsi
Dogodki
Pokaži ostale
Kolači
Kreme in omake
Mafini
Palačinke
Pecivo
Pijače
Piškoti
Pite
Prigrizki
Recepti
Rolade
Sladko
Slano
Torte
Utrinki
0
Feb
12
Načrtuješ fancy zabavo ali samo želiš impresionirati prijatelje? Si kot jaz čisto navdušen / navdušena nad hrano, ki je velika za en grižljaj? Ali pa samo iščeš nove ideje za pripravo hrane? Potem je tale objava ravno zate. Za Silvestrovo sem k meni domov povabila precej prijateljev in se čisto navdušila nad finger food-om. Pripravila […]
preberi več
Ideje za slane prigrizke
4
Feb
05
Drage moje cukermajstrice in dragi moji cukermajstri, Valentinovo se bliža. :) Saj ne, da ta praznik kaj posebej praznujem, ga pa izkoristim, da spečem kakšno tematsko sladico. Tokrat sem se odločila, da jo pripravim malo prej, da mogoče navdihnem še koga. Recept ni težek, je pa kar nekaj ohlajanja, zato se ga loti pravočasno in […]
preberi več
Malinov mousse v čokoladnem objemu
10
Jan
30
Že nekaj časa sem razmišljala, da bi v sladice vključila tudi kakšno drugo zelenjavo kot bučo. Ker morajo sladice v svoji osnovi še vedno biti sladke, sem se odločila za korenček, ki je že naravno bolj sladkega okusa. Korenček sem združila z orehi in za piko na i dodala še vanilijevo kremo z mascarponejem. Vsi jedci […]
preberi več
Korenčkovo-orehovo pecivo
3
Jan
08
Za božični večer si je mami zaželela, da spečem jabolčno pito. Ker te slaščice pred tem še nisem spekla, sem takoj sprejela idejo in si že zamišljala fancy okraske iz testa, s katerimi bom prekrila nadev. :) Priprava: 60 minut Čas peke: 45 minut Količina: za en pitin pekač Težavnost: tudi za laike (1 od 4) […]
preberi več
Klasična jabolčna pita
8
Jan
03
Kot vsako leto sem tudi letos za božična darila pripravljala slaščice. Ena izmed njih so bili tile ingverjevi piškoti (gingerbread cookies). Glavna sestavina piškotov je mleti ingver, poleg te začimbe pa sem dodala tudi cimet in muškatni orešček. Piškote sem kot darila podarjala v kozarcih, ki sem jih polepila z washi trakovi. Inger se v piškotih […]
preberi več
Ingverjevi božični piškoti
2
Dec
18
Sočno, mehko pecivo z bananami, prelito s karamelo in posuto z orehi – vse skupaj pa zaključuje nota cimeta. Sem te prepričala? :) Enostavno pripravljeno, izboljšaš pa ga lahko tudi z vanilijevim sladoledom, ki se počasi topi na toplih bananah in karameli. Si že vklopil/a pečico, kajne? ;) Priprava: 30 minut Čas peke: 6 minut […]
preberi več
Obrnjeno bananino pecivo
0
Dec
04
Tako kot lani sem se tudi letos odločila, da bom za praznovanje svojega rojstnega dne določila temo, da bo vse skupaj malo bolj zabavno. :) Izbrala sem galaksijo in tako so bile tudi sladice galaktično obarvane. Spekla sem orehove maslene piškote, ki so bili lani, v prazničnem decembru, velik hit. Galaktično transformacijo piškotov pa sem […]
preberi več
Galaktični piškoti
2
Nov
26
Tale recept načrtujem že nekaj časa, odkar sem na spletu videla idejo zanj. Kapkejke s penino sem ”šparala” za posebno priložnost in jih spekla, ko sem magistrirala, da smo lahko z njimi nazdravili. :) Priprava: 60 minut Čas peke: 23 minut Količina: približno 18 kolačkov Težavnost: za povprečnega kuharja (2 od 4) Sestavine Za jajčno kremo: 1 […]
preberi več
Kapkejki s penino
0
Nov
06
Redko jem kruh. Če pa ga, ga pripravim na poseben način. Tokrat sem pripravila “pull-apart bread” oziroma kruh, ki ga razrežeš na kvadratke, napolniš z dobrotami in popečeš v pečici. Kruh sem najprej narezala po eni diagonali, nato pa še po drugi, pri čemer nisem zarezala čisto do konca, da se je štruca še držala skupaj. […]
preberi več
Pečen kruh s sirom in česnovim maslom
1
Okt
31
Zadnje čase sem spekla toliko sladkih stvari, da sem se zavestno odločila, da bo naslednji recept na Cukermajstru slan. Tako so nastali odtrgani pica mafini. Odtrgani so zato, ker so sestavljeni iz več manjših delov, ki so povezani v celoto s sirom. Zakaj je to super? Ker enostavno poješ mafin tako, da od njega odtrgaš […]
preberi več
Odtrgani pica mafini
«
1
2
3
4
5
6
…
18
»